Oldal kiválasztása

1. fejezet – Kémia

Biztosan jártál már olyan oldalakon ahol társkereső, illetve csajozási tanácsokat adtak. Biztos vagyok benne, hogy sűrűn bólogattál, mikor elolvastad az ott közzétett tippeket, javaslatokat, azonban az alkalmazásukig nem igazán jutottál el.

Miért?

A válasz kézenfekvő, bár nem tudatosult benned. Lehetsz birtokában a legjobb csajozós dumának, és lehetsz Te a legszexisebb a környéken, ha csak a sarokban ülsz, nem sokat ér.

Könnyű azt tanácsolni, hogy menj oda, és csináld ezt, és ezt, hisz elindulni is nehéz. A lépéseid botladoznak, a szavaid megakadnak, és még ha cukinak talál is, akkor se tudod hogy hova tovább.

Arra felkészíthetnek hogy mit tegyél az első 5 percben, de mit tegyél az első 5 órában? Mi akadályoz meg abban hogy kimért, nyugodt és vonzó legyél az ellenkező nem számára?

A válasz ismét kézenfekvő. A tested, és az elméd nem áll készen a hódításra. Ha készen állna, akkor a lányok kutatnának olyan módszerek után, amikkel meghódíthatnak Téged.

Mit kell hát tenned?

Alfának kell lenned!

Ahhoz hogy kiaknázhasd minden rejtett képességedet, teljes körű rehabilitáción kell átesned.

Elsőként a testedben lévő kémiai állapotokon kell javítanod. Ha nem mersz odamenni a kiszemelt lányhoz, nem biztosak a lépéseid, nem magabiztos a beszéded, a fejedben visszhangoznak a kétségek?

 • “Mi van ha nem is vagyok olyan jó”
 • “Minek küzdjek, úgyis lekoptat”
 • “Egyedül megyek haza. Ez az én sorsom”

Ez azért van mert a testedben lévő hormonok nem állnak egyensúlyban egymással. El kell hogy szomorítsalak. Ha eddig úgy éltél, hogy azt hitted, Te döntesz mindenről, akkor tévedsz. Az emberi test egy nagy komplexumként működik, és legfőbb irányítók a hormonok. A hormonok határozzák meg hogy a tested éppen milyen előre kódolt fázisban van.

 • Sok a táplálék, pihenni kell?
 • Kevés a táplálék vadászni kell?
 • Biztosítani kell a fajfenntartást?
 • Sok a nőnemű a falkában, vagy hímekkel kell küzdeni a dominanciáért?

Ha dühös vagy, zavarba jössz, elpirulsz, megakad a torkodon a szó, kiszárad a szád, remeg a lábad, a kezed, szerelembe esel, vagy csak iszonyú vágyat érzel akkor mind-mind a hormonjaid utasítanak valamire.

Voltál már úgy hogy kívántál valami sósat, vagy édeset? Nem átlagosan sósra, vagy édesre gondolj, hanem valami drasztikusra. Például hasábkrumpli, tábla csoki. Ha a szervezetedben lecsökken a nátriumszint, jelzést küld az agyadnak, és ő kódot küld a tudatodnak, nátrium kell! Ebből Te semmit nem fogsz észrevenne, csupán annyit, hogy már harmadszorra sózod a hasábot, mert most jól esik, akkor is, ha már kicsípi a nyelved.

Ez történik akkor is mikor bár, szükséged lenne a lányra, mégis, valami hiányzik. Hiányzik a rátermettség, a merészség, az intuíció, és az igazi késztetés. De mik a férfi fő mozgatórugói?

Tesztoszteron és ösztrogén
Kortizol
Melatonin
Fenil-etil-amin

Tesztoszteron és ösztrogén

Remélem nem lepődtél meg azon hogy nem csak a tesztoszteron szerepel itt. Tudnod kell hogy mind a tesztoszteron, mind az ösztrogén megtalálható a férfiakban is, és a nőkben is. Csak más más arányban.

Sok külső és belső hatás befolyásolja az arányokat. Nagy része alapból kódolt. Másik része azonban külső és belső hatások alapján alakul ki. A természet a fajfenntartás miatt mindig változatokat hoz létre, de mindig hagy kiskaput, hátha éppen úgy alakul eshetőségre.

Lehet hogy úgy születtél hogy az ösztrogén szinted magasabb, és emiatt félénkebb vagy. Úgy gondolsz erre mint egy átokra, pedig megvan rá a racionális ok. Ha mindenki elmegy harcolni szerinted ki marad otthon, és ki tartja fent a fajt?

Persze Neked most az ellenkezőjére van szükséged. Olyan élethelyzetet kell a szervezeted számára létrehoznod, ami növeli a tesztoszterontermelést, csökkenti az ösztrogén szintedet, és összeegyeztethető a modern társadalmi elvárásokkal. Ne aggódj, nincsenek drasztikus változtatások. Apró módosítás az étkezési szokásokon, és heteken belül érezni fogod a változást!

Kortizol

Más néven “stresszhormon”.

Nevének megfelelően stresszhelyzetben veszed hasznát ennek a hormonnak, azonban a folyamatos magas szintje károsan hat a testedre. Arról nem írok, hogy mindenki folyamatos nyomás alatt van az iskolában, munkahelyén, otthon, ezzel teljesen tisztába vagytok Ti is. Azonban azzal már nem biztos hogy tisztában vagytok a folyamatos magas kortizol szint hatásaival.

 • Telt arc
 • Magas vércukorszint, magas vérnyomás
 • Száraz, de pattanásos bőr
 • Lassú sebgyógyulás
 • Zsíros has, derék, mell
 • Vékony végtagok, sorvadt izmok
 • Nyugtalan alvás

Mit tehetsz a kortizol ellen?

Mesterséges szereket, kortizol blokkolókat ki is iktathatjuk, hiszen szükségünk van a kortizolra, csak nem nagy mennyiségben. Akkor mit tegyünk? Szintén az étkezési szokásaink felé kell kacsingatni.

Melatonin

Más néven a “hormonok Drakulája”

A melatonin nevű hormon felelős az alvásunkért. Bizonyos ételek is tartalmazzák kis mennyiségben, de nagy részben a szervezet állítja elő. Normális esetben a sötét környezet hatására kezd termelődni, és éjszaka a legnagyobb a szintje, míg reggelre lecsökken. A kor haladtával a természetes módon előállított mennyiség folyamatosan csökken. Milyen tünetekkel számolhat az akinél alacsony a melatonin szint?

 • Rossz alvás, és sok felébredés éjszaka
 • Fáradság nap közben, koncentráció hiánya
 • Felgyorsult öregedés, romló egészség

Mit tehetünk? Gondolom már kitaláltad, hogy ebben az esetben is az étkezési módunkon kell változtatni. Azonban ebben az esetben nem az étkezés időpontjain, hanem az esti étkezés minőségén fogunk javítani.

Fenil-etil-amin

Más néven a “szerelemhormon”

Kedélyjavító hormon. Csak az érdekesség kedvéért teszek róla említést. Biztos érezted már a hatását. Heves szívdobogás, elpirulás, tenyér izzadás, szájszárazság.

Mint láthatod, gondolom már leszűrted a tanulságot. Az étkezési szokások javítása az első feladataink közé tartozik. Tudom hogy furcsának tűnik számodra, hogy az étkezési szokásaidnak, és az általad bevitt tápláléknak szerepe lehet a csajozásnál, de higgy Nekem. Nagyon is sokat számít. Amúgy csak gondolj bele. Mit veszíthetsz? Kipróbálsz valamit, csinálod 1-2 hónapig. Ha nem jön be, nem vesztettél semmit. De ha beindul a változás, és helyrebillen a hormon háztartásod, az akkora lökést fog adni, hogy csak pislogsz majd mikor átéled. Ezt garantálhatom!